Echt of niet...

Mensen zijn zeer enthousiast over mijn boeken. Het voelt voor hen alsof ze daar aanwezig zijn, samen met Siara. Heb prachtige reacties mogen ontvangen:

"Het is alsof ik het als een film voor me zie."
"Als ik nu in het bos loop, bekijk ik het bos met andere ogen."
"Ik kon niet meer stoppen, ergens in de nacht was het boek uit en wilde gelijk door met deel II."
"Het is zo fijn geschreven, alsof ik erbij ben, kreeg tranen in mijn ogen."
De lezer kan even helemaal uit hun leven stappen. In de wereld die er niet meer is. Zo'n 500 jaar voor Christus, als ik een geschiedschrijver die mijn boeken gelezen heeft, moet geloven; dit n.a.v. alle gebruiken, gebruiksvoorwerpen en sociale omgang in de stammen. Volgens hem speelt het in Europa, Scandinavië of Noord- Rusland af. Tja nu denk je waarschijnlijk... hoezo? Het is toch verzonnen?
Nou... dat is niet helemaal zo. Ik schrijf mijn boeken namelijk in minder dan 14 dagen... In die dagen schrijf ik van 9 uur in de ochtend tot 22 uur in de avond. Knap.. zal je misschien denken. Nou... dat is niet helemaal zo. Ik hoef er namelijk weinig voor te doen. Ik hoef niets te onthouden, niets op te schrijven van te voren. Alleen de boeken die al geschreven zijn even te lezen om er weer in te komen. En dan komt het verhaal als een film voor mijn geestesoog en ben ik daar letterlijk met Siara samen. Ik beschrijf wat ze ziet, voelt, denkt en ruikt. Is het trance, is het een vorig leven... geen idee. Maar het komt gewoon en wat ik zeg... ik hoef er weinig voor te doen. Dat maakt het voor mij erg bijzonder, te zien dat mensen zo enthousiast zijn en zelfs de uitgever ( zoals je in deel III dadelijk kunt lezen) benoemd dat je vergeet dat het verzonnen is. Je beleeft het helemaal mee.

Veel leesplezier, nu met een wat andere indruk, een diepere dimensie... Lang over nagedacht of ik dit wel zou vermelden. Klinkt allemaal zo zweverig. Maar ja, aan de andere kant, het is wat het is. Hoe het ook is, het zijn en blijven prachtige verhalen !

liefs,

Bianca Gelderblom


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Echt of niet...

Mijn podcast over hoe het verhaal van Siara tot mij is gekomen.

Weer druk bezig met het schrijven van Deel IV

Hoe het allemaal is begonnen ...

De fase van verkoop is bijna zover !!

Echt of niet...